Na de koffie willen we erwtjes zien

Inmiddels zo’n 35 jaar geleden deed ik een zomercursus polariteitsmassage volgens Dr Randolph Stone. (Werkelijk alles heeft een wikipediapagina tegenwoordig).

Een van de dingen die we daar op de Hoorneboeg in Hilversum toen deden was wat toen heette de royal liver flush. Dat was me wat. Ik heb nog steeds herinnering aan die nacht, nadat de halve kop olijfolie naar binnen was gewerkt. Mijn lichaam woelde en zoemde als een energiecentrale en de volgende dag kwam er een ruime hoeveelheid klonten uit mijn lijf zetten. Galstenen. Wat me nog het meest bijstaat is het moment dat mijn groene massa in een duralexbakje werd doorgegeven door de groep. Vergezeld natuurlijk van alle gilletjes van de oh zo sensitieve new age meisjes die de negatieve energie konden voelen langskomen. (Nou, niet cynisch worden jochie, aldus spreek ik mijzelf nu toe). Er was een moment dat ik trots voelde.
Ik had de meeste!
De rest van mijn leven en sinds dat moment is dit het voorbeeld voor mezelf en soms, als ik het vertel, ook voor anderen van hoe irrationeel emoties (kunnen) zijn.

Afijn, ik heb het eerder verteld: die dag kwam een van de meisjes uit de groep naar me toe en zei ‘Nu ben ik niet meer bang voor je ogen’.
Niet zo gek; voor die tijd had ik over mijn eigen ogen wel eens gezegd dat ze de kleur hadden van gemalen scheermesjes.
De zomer ervoor was ik na mijn echtscheiding voor het eerst alleen op vakantie  naar Frankrijk en ik heb toen onder meer (het was ook die vakantie met de twee Parisiennes op Arnaoutchot) het boek gelezen van Wilhelm Reich getiteld The Mass Psychology of Fascism. In mijn beleving heb ik door het lezen van dat boek een diep inzicht gekregen in de aard, het wezen van agressie. (Een jaar later dus de galstenen eruit, je hebt wat op je lever of niet).
Voor die eerste leverspoeling had ik naast de pupil van mijn rechteroog een grote zwarte vlek in mijn iris. De lever en de galblaas volgens de iriscopie. Na die groene uitbarsting werd die plek kleiner en splitste zich in twee kleinere eilandjes, waarvan nu nog twee puntjes over zijn. Benieuwd of ze weer kleiner gaan worden.

Ruim twee jaar geleden heeft een vriendin mij het telefoonnummer gegeven van iemand die mensen begeleidt bij darmreiniging. Dat werd me aangeraden vanwege de heftige eczeem die ik het laatste decennium bij vlagen had en de laatste jaren vrijwel voortdurend heb. Het nummer hing in mijn computerhoekje op de muur geplakt op een geel papiertje: “Paul Schoonmaak (via Barbara)”. Ik wilde er niet aan. Was er nog niet aan toe. Dacht ik.
De jongens van de planning, zoals ik het altijd maar noem, besloten anders:

Vorig jaar januari, in India, in Tiruvannamalai om preciezer te zijn, kwam ik iemand tegen, de zus van een man die ik ken van retraites. Zij reisde met twee vrienden en een van hen gaf mij, via haar, iets tegen verstopping. Zo kwam ik met hem in gesprek, en toen ik mijn huidproblemen noemde, (ik had toen zoveel last van mijn be-eczeemde voeten dat ik een fiets huurde om van mijn ashramkamertje naar het ontbijtje in the German Bakery te komen, ah, plain porridge!), vertelde hij dat darmreiniging wellicht zou helpen. En jawel, u raadt het al, Paul Schoonmaak in levende lijve. Ik zei dat ik hem zou bellen als ik weer in Nederland zou zijn.

Zogezegd zogedaan. Met als resultaat, ik citeer mezelf uit myblog, waar ik, verstopt in de tweede open brief aan James Swartz, het volgende aankondigde:
This morning, just before waking up, there was dreaming in which I set myself up in a house with someone who knew how
to provide me with some heroin to suppress the cold turkey symptoms, just in case I would not be able to handle them symptoms.
The symbolism spoke to me; I am going to do a deep fast with Arise and Shine herbs in about a week.
I’ll do this under the supervision of someone who lives on biking distance from here,
but who I met in this amazing place called Tiruvannamalai.
So, I’m going to meet some dragons in the coming weeks: the Chocolate Dragon, the Coffee and Black Tea Dragon,
the Diary Products Dragon, the Sugar Dragon and the Dragon of Grains. Pray for me.
(
https://hansvandergugten.nl/?p=926)

Inmiddels heb ik al vier keer zo’n reinigingsweek gedaan, onder de deskundige leiding van Paul Schoonmaak. De laatste drie keer ook een leverreiniging. De eerste keer leverde dat weinig materiaal uit de lever op. Paul zei: ‘Dat komt nog wel’. Ik zei: “Nee joh, bij mij is de bulk er 35 jaar geleden al uitgekomen’. Paul zei: ‘Je zult het zien, ga er maar mee door’.

Gister schreef ik aan een vriend die op zijn manier momenteel in een zencentrum in Tamil Nadu aan de schoonmaak is, , het volgende over de laatste oogst:
Ben momenteel bezig aan een schoonmaakoperatie middels sapvasten en kruiden (Arise and Shine) en deed twee dagen geleden een leverreiniging met als gevolg een ruime hoeveelheid spul afkomstig uit de lever in mijn campingemmertje. Als je maar diep genoeg graaft heb ik ook wel een kleurig innerlijk.
Hier een foto van de gal/cholesterol bolletjes van eigen kweek:

Ja, dat zat dus een paar dagen geleden nog in mijn lichaam. Toegegeven, door het flitslicht komt de kleur een stuk helderder uit.

Ik heb me voorgenomen ook de hele oogst te laten zien. Wellicht een beetje not done. Toch moet het. Vele mensen worden geopereerd en laten hun galblaas weghalen en gaan dan van kwaad tot erger. Terwijl de informatie en de techniek om galstenen eenvoudig en goedkoop naar buiten te toveren al heel lang voorhanden is. Toen die eerste keer is mij verteld dat het oorspronkelijke recept komt uit de Mazdaznan. Zoekend op mazdaznan en liver cleanse wijst google de weg naar een boekje:The Liver and Gallbladder Miracle Cleanse: An All-Natural, At-Home Flush to Purify and Rejuvenate Your Body (Paperback)

De kennis is ongetwijfeld ouder. Er is weinig nieuws onder de zon. Er wordt wel veel onder het tapijt geschoffeld. Door de farmaceutische industrie bijvoorbeeld.
Valium is gebaseerd op de valeriaanwortel. En nu heeft de geneesmiddelenlobby, middels regelgeving de handel in kruiden zoals valeriaanwortel zo ongeveer verboden.

Het is weer makkelijk uitwijden, maar het moest even.

Met mijn huid gaat het na elke reiniging wat beter maar er is nog een hele weg te gaan.
Wat ik maar zeggen wil: die darmreiniging en leverspoeling bevallen mij zeer. En het levert ook een geheel nieuw zicht op je binnenwereld. De wereld van darmplak, de geur van dat alles, en een geheel eigen jargonnetje.  Een voorbeeld: behalve klysma’s met water, kun je aan het spoelwater allerhande toevoegen. Zoals daar zijn Meine Base, natriumbicarbonaat, ochtendurine, allerhande kruidenaftreksels en …..koffie.
Koffie dan steeds in een tweede klysma, waarbij het idee is dat de koffie via de bloedbaan de lever stimuleert tot activiteit. Het kan gebeuren dat alleen dat al genoeg is om in de oogst van een koffieklysma materiaal aan te treffen dat uit de lever komt. Dit materiaal is gelig tot knalgroen en het drijft. Dit is de benodigde achtergrondinformatie om de titeluitspraak van Paul Schoonmaak te begrijpen. Een eerdere uitspraak van hem gaat al volgt: Je motivatie haal je uit je emmer.
In die zin is de volgende foto van de drijflaag waaruit het materiaal op de vorige foto afkomstig is, bedoeld als motiverend:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in mijn weblog and tagged . Bookmark the permalink.

9 Responses to Na de koffie willen we erwtjes zien

  1. Gied says:

    goed artikel Hans, hoe is het met de huid??Zelf heb ik 8 leverreinigingen achter de rug, de laatste keer nog steeds ca. 150 groene bolletjes. Mijn huid (psoriasis) is verslechterd sinds ik bezig ben met natuurlijke aanpak van psoriasis van binnenuit. Ik wil deze week naast de leverreiniging starten met koffieklysma’s. Ik ben benieuwd naar de resultaten bij mezelf en andere mensen die dit hebben geprobeerd. Is de koffieklysma beter dan de leverreiniging of is het een aanvulling op ??

    • Hans van der Gugten says:

      Hallo Gied,
      Leuk dat je mijn stukkie hebt gevonden.
      Mijn huid is en blijft een problematisch ding. Zeker op dit moment. Maar ik heb met die schoonmaaksessies als boven beschreven het idee dat het beetje bij beetje helpt.
      Over koffieklysma’s weet ik niet veel meer dan wat me verteld is: we gebruiken het vooral voor de leverreiniging, omdat de cafeine vanuit de darm, via de bloedbaan, de lever en de galblaas stimuleert. Dit is zo sterk dat er soms al groen spul wordt uitgescheiden door alleen al de werking van de koffieklysma, dus nog voor de leverreiniging. Vandaar de titel.
      Wat ik zou doen, en ik deed het net even, is googlen op “why and how of coffee enema”. Dan heb je gelijk een veelheid aan informatie te pakken.
      Ik hoop dat het je verder helpt. Succes.
      Groet,

      hans

  2. Gied says:

    Hallo Hans,
    ik heb nadat ik je stuk gelezen heb al flink op internet gezocht, vooral ook engelstalige sites m.b.t. coffee enema’s.
    Inmiddels ben ik er ook mee gestart, en ik moet zeggen dat het makkelijker is dan een normale waterklysma, er komt ook wel eens wat rommel mee, ik denk dat dit vastgekoekt spul is vanuit de darmwand, groen spul heb ik nog niet gezien, dit zal ook pas later mee kunnen komen, na 1/2 dag of zo.
    Vandaag ga ik de 9de leverreiniging doen, begint een routine te worden, afwachtend op het kantelpunt waarbij de huidklachten gaan afnemen.

    P.S. ik hoorde van mijn natuurkundige arts dat hij zelf ook de leverreinigingen heeft gevolgd ook met koffieklysma’s en dat hij na ongeveer 5 keer ermee klaar was.

    mvr gr, Gied

  3. Hans van der Gugten says:

    Hou vol.
    Ga je niet te vlug?
    Heb je contact met je natuurarts over je tempo?
    Benieuwd.

    hoi,

    hans

    • Gied says:

      Hallo Hans,
      volhouden is geen probleem, ik draai na 9 x op ervaring 🙂
      Ik doe de meeste reinigingen met 1 week minder interval dan beschreven in het boek van Moritz, dus de opvolgende reiniging 2 weken na de vorige.
      Heb het hier wel mijn therapeut over gehad.
      Reinigingen gaan mij goed af, de laatste keren ervaar ik ook geen woedde of emotie meer tijdens de reiniging, prikkelende jeuk die ik regelmatig had is nu een heel stuk minder .
      Ik heb de laatste reiniging gedaan 1 week na de voorlaatste, kwamen maar enkele groene bolletjes uit, een teken dat de interval te kort is om steentjes te verplaatsen van achterin de lever om te kunnen lozen…
      Ben nog steeds in afwachting op het kantelpunt van verergering naar verbetering..

  4. Gied says:

    even een update: laatste leverreiniging trof ik GEEN leversteentjes meer aan, de huid is nu schoner dan het afgelopen jaar
    Ik wil niet te vroeg juichen, maar ben super blij met het momentele resultaat.
    Volgende week nogmaals een reiniging doen om zeker te zijn dat alles weg is.

    • Hans van der Gugten says:

      Hoi Gied, dank je voor je update. Klinkt veelbelovend. Ikzelf ga 3e week augustus weer een week reinigen met Arise and Shine en ook een leverreiniging. We zijn benieuwd.

  5. susan says:

    wat is een koffie klysma en hoe doe je dat?

    • Hallo Susan,
      Sorry voor de late reactie. Eindelijk heb ik dan mijn aantekeningen erover teruggezocht.
      Dit is wat ik heb staan en volgens dit ‘recept’ heb ik het ook zelf vaak toegepast.
      Bij een gewone klisma voeg je een hoeveelheid koffie toe.
      Zetten als volgt: Steelpan
      3 eetlepels (bio-)koffie.
      2 kopjes water. (Pas op voor overkoken).
      3 minuten koken.
      10 minuten laten trekken.
      Koffiedik eruit door het door een theezeef te gieten.
      Toevoeging in mijn aantekeningen: toevoegen aan de tweede klisma.
      Werkt als boost voor de lever via het bloed. De lever kan dan extra stoffen uitstoten.
      Je kunt dit toepassen in je klisma als onderdeel van een gewone reiniging.
      En ook in de aanloop naar een leverreiniging.

      Tschüss
      hans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot ? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.