Raglan

Een paar dagen geleden klikte ik een pagina weg en wist opeens dat ik een woord had gezien dat mijn moeder vroeger gebruikte. Raglan. Raglanmouw associeerde ik gelijk.
Ik had geen idee waar ik dat woord zag, het gebeurde in een flits. Ik klikte de net verdwenen pagina weer open. Er stond een youtube voor met muziek van Pergolesi waar ik net naar had geluisterd. En in de lijst met youtubes rechts op de pagina ontdekte ik het woord dat ik had gezien: The Raglan Baroque Players – Pergolesi, Durante, Leo

Intussen een beetje gegoogled op de oorsprong van dat intrigerende woord, dat verbonden is met het eeuwige en vaak ook ingenieuze gebrei van mijn moeder (God hebbe haar ziel zeg je dan, en dat zal ook wel), en dan in het bijzonder een mouw genaamd Raglan.
Een stoerdere omschrijving staat in de Engelse wiki over deze eerste baron van Raglan:
A raglan sleeve is a type of sleeve whose distinguishing characteristic is to extend in one piece fully to the collar, leaving a diagonal seam from underarm to collarbone.
It is popular in sports and exercise wear, and named after FitzRoy James Henry Somerset, the 1st Baron Raglan, who is said to have worn this style of coat after the loss of his arm in the Battle of Waterloo.

Ondertussen geluisterd naar The Raglan Baroque Players:
httpv://www.youtube.com/watch?v=IGusnkZqFik

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in mijn weblog. Bookmark the permalink.

One Response to Raglan

  1. Gèrina says:

    Gelukkig is er een rustgevend muziekje… want die Raglan
    mouw breien! Ongelofelijk, ik word al zenuwachtig als die uitleg zie.
    Onze moeder had een ingewikkelde hobby. Maar ze deed het vol overgave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot ? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.