Polen

gummibaerchen

 

 

 

 

 

“They call it the American Dream, cause you have to be asleep to belief it”
Dit is de slotzin van het stukje George Carlin dat als toetje aan het eind van dit stukkie staat.  En hij kreeg behoorlijk gelijk de ouwe, met zijn voorspelling dat ze nu ons pensioengeld ook terug willen. Bankencrisis en zo. Terzake:

Iedereen kent wel de figuurtjes die je te zien krijgt als je ijzervijlsel op een vel papier in de buurt van een magneet brengt.
Hier is een voorbeeld:
magnetism

 

 

 

 

Laatst zag ik toevallig zo’n type foto en ik waande me direct op een plek waar ik nog nog ben geweest. Die foto bleef in mijn hoofd spoken. Ook als metafoor voor de trekkracht die ik ervaar op mezelf als ik de deur eens uit ben. Terug naar het honk lijkt het devies. Enerzijds vind ik dat helemaal oke, want hier thuis vermaak ik me uitstekend, anderzijds is er iets absurds aan de gang omdat er een idee onder schuilt dat ik dingen aan mensen moet duidelijk maken.

Daar zijn alle verhoudingen zoek. Ik bedoel: er zijn teveel mensen en de meeste van hen zijn helemaal niet geinteresseerd in de werking van de geest, om maar iets te noemen. Afijn, een heel boek over motivatie, motivering en het ontwijken van resten rotzooi hier bij mijzelf.

Er waren weer mooie voorbeelden van voelen voor waar nemen.
De uitbarstingen van emoties met een air van wij staan vanzelfsprekend in ons recht, uitbarstingen die sinds het optreden van Pim Fortuin en in zijn voetspoor (maar met veel minder inhoud) Wilders, krijgen nu ook op steeds kleinere schaal spandoekpretenties. Als volgt gecartooniseerd door de nu.nl cartoonist:
m1mxjmha9jqy_std640

En en en. Ik dwaal weer af. Zoveel losse eindjes, zoveel te vlechten.

Ik stuitte dus op deze foto, die ik vanmiddag weer terug vond,
en ik waande mij in Mekka:
item2.rendition.slideshowHorizontal.eoa-projects-ahmed-mater

 

 

 

 

 

 

 

ludzie-wokół-kaaby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En wat blijkt nu?
Dat was ook de bedoeling van de kunstenaar:
AM1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie zijn website, momenteel staat op zijn homepage een indrukwekkende videoloop van het hart van het Mekka gebeuren, het gooien van steentjes om het een of ander:
http://ahmedmater.com/home-page/

Als toetje een link naar een weblogstukkie dat ik vandaag heb zitten lezen:

De slotalinea bevat een link naar een pracht act van George Carlin, kent u die al?

Don’t despair when I tell you how bad this world has become, which I’m going to keep doing. That’s not the point of being alive. Not at all. Figuring out what’s real and what’s not, a problem I’m trying to help you with, and Joe was trying to help you with, and George Carlin was trying to help you with, is merely the gateway to something else.

This is it. Your Big Moment. Everything’s riding on the choices you make. This is not the Scholastic Aptitude Test. You don’t get to take this test over again in the future if you fuck it up the first time. The future is now. There are no “right” answers although I can assure you that there are wrong ones.

httpv://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

So far so good.

PS Een stuk dat ik net las op dezelfde blog plaats ik straks op myblog.

geïnteresseerd

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in mijn weblog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot ? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.