Wandelend telraam

conde-draco
(http://nl.wikipedia.org/wiki/Graaf_Tel
)

Wandelend door Chennai viel onlangs dit kwartje: een groot deel van mijn tellen en anderszins kwantificeren van mijn waarneming, hoewel tot nu toe vooral vaag vallend onder de noemer ‘handig voor het beschrijven ervan’, doet verrekt sterk denken aan wat ik Adriaan van Dis laatst hoorde Zeggen over zijn vader; Soms werden de kinderen Van Dis tot stilte gemaand: Stil! Vader ligt te tellen.

Als uitleg gaf Van Dis ongeveer dit (ik citeer uit het hoofd, ik kan het hier niet terug luisteren): Dan lag mijn vader in een donkere kamer te tellen, kennelijk daarmee zijn gekte bezwerend.

Zo leer ik weer wat bij over de werking van mijn geest: tellen stelt gerust.
Dit alles kwam tot mij door het interview dat Wim Brands met Adriaan van Dis had over zijn nieuwe roman Ik kom terug, in het programma Boeken van de VPRO.
Tweede interview: boeken.vpro.nl/televisie/boeken/2014/9-november.html

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in mijn weblog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot ? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.